Stor interesse for støtte til energitiltak: Mange boligselskaper tar gode valg

Stor interesse for støtte til energitiltak: Mange boligselskaper tar gode valg

Enova har gode støtteordninger for borettslag og sameier til investering i energitiltak.

- Vi opplever stor interesse for karleggingsstøtte, og støtte til energieffektivisering og energitilstand for våre boligselskap, forteller Atle-Aage P. Hornig, teknisk sjef i OMT BBL. – Hittil i år har vi allerede fått innvilget kartleggingsstøtte for flere av våre borettslag og sameier, til en samlet sum på over kroner 700.000,-. Mange av våre boligselskaper ser etter energismarte rehabiliteringsløsninger.

En energikartlegging er et første steg når boligselskapet ønsker å oppgradere og energieffektivisere. Kartleggingen gir konkrete anbefalinger om smarte klimatiltak. Slik får styret gode verktøy om hvordan man bør prioritere vedlikehold og oppgraderinger for å redusere energibruken.

Energieffektivisering kan resultere i lavere strømregning, bedre inneklima og mer miljøvennlige boliger. Støtte fra Enova kan dekke inntil 30 prosent av kostnadene, og maksimalt 10 millioner kroner. Tiltakene kan innebære alt fra innstallering av varmepumper, etterisolering, bytte av vinduer og f.eks solcelle eller bergvarme. EU-vedtak av 14. mars 2023 gir strenge energikrav for eksisterende bygningsmasse, hvor alle boligbygg skal ha energiklasse D innen 2033.

– Neste søknadsfrist i 2024 er den 24. mai, og det er konkurranse om støttemidlene til Enova. Tiden er riktig for å vurdere energitiltak, og vi oppfordrer boligselskapene om å ta kontakt med oss, avslutter Hornig. 

For mer informasjon, ta kontakt:

Teknisk sjef i OMT Atle-Aage P. Hornig, tlf 934 71 832, atle@omtbbl.no
Adm dir i OMT Kirstin M. Leiros, tlf 406 32 955, kml@omtbbl.no


Name:
Email:
Subject:
Message:
x